Bijen

Jawel, bijenplanten spelen een rol in het Biodiversiteitsplan. Het bied echt perspectief. Naast allerlei beschreven doelen en ideeën voor Landschapsbeheerders en Grondeigenaren hoorde ik deze uitspraak. Opgetekend uit de mond van Louise Vet, voorzitter van de Kwartiermakers Biodiversiteit: "Gooi al die tegels uit je tuin." Die uitspraak zorgde voor meer gedachten...

" Gooi al die tegels uit je tuin. 

Hoe kan ik bijdragen aan biodiversiteit?

Gooi alle tegels eruit! Als de tuin tegelvrij is, gaan we met de stoep verder. En als we met de stoep klaar zijn, dan gaan we met de weg verder. En dan zeggen we: 'Jongens, pak je paard en wagen weer, want dat rijdt beter op een zandweg.' Dan is de CO2 uitstoot ook gelijk ver beneden peil.

Weet je wat een bijkomend voordeel is? Al die stenen en het beton dragen bij aan de opwarming van de aarde. De ruimte die vrijkomt wordt ingeplant - maar ook als we dat niet doen gaat er vanzelf wat groeien! Planten die CO2 opnemen, zuurstof afgeven en doordat de bodem bedekt is opwarming tegengaan. Kom, doe mee!

Welke planten bevorderen biodiversiteit?

Bij Imkerij de Werkbij kun je heel veel soorten bijenplanten kopen. Groen gras is voor het bodemleven al beter dan tegels, maar hoe kun je nog meer bijdragen aan biodiversiteit? Plaats planten die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders, of waardplanten. Waardplanten zijn planten waar insecten hun eitjes graag op afzetten. Dat is helemaal prachtig. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om zelf bij te dragen aan biodiversiteit!

Wij zijn een samenwerking aangegaan met Happy BEE Plant. Deze onderneming richt zich op het kweken van vitale, gifvrije en sterke bijenplanten. Een geweldige collectie. Of je nu één plant nodig hebt of een auto vol, alles is mogelijk.

" Plaats planten die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders, of waardplanten.

Bijenplanten

Bestel bijenplanten online

Bijenplanten kopen kan via onze webshop. Je kunt je bestelling afhalen in Veenendaal of de planten laten bezorgen. In de webshop is bij onze Happy BEE Plants een onderverdeling gemaakt in Heesters en Vaste planten. Vaste planten “sterven” in de herfst bovengronds af, maar blijven ondergronds leven en komen na de winter weer op. Heesters behouden hun groeivolume en vorm bovengronds en groeien in het nieuwe jaar verder.

Ga naar Happy BEE Plant in de webshopTerug naar de Kennisbank

Geschreven door:

Kees Verrips (Eigenaar & imker)