Kom naar de bijenmarkt in Uddel 2021!

Op 10 juli wordt de  Bijenmarkt in Uddel georganiseerd en Imkerij de Werkbij is zeker van de partij. Kom langs bij onze kraam en ontmoet de bijen (in de demonstratiekast) en onze gezellige collega's. 

  • Datum: 10 juli
  • Tijd: 8:00 tot 15:00
  • Adres: Dorpshuis Het Blank Schot, Garderenseweg 33 

Corona-veilig

Jaarlijks wordt de Bijenmarkt in Uddel georganiseerd op de tweede zaterdag in juli, in 2021 voor de 38ste keer. In 2020 heeft de Bijenmarkt geen doorgang kunnen vinden, de Bijenmarkt in 2021 wordt georganiseerd op een Corona-veilige wijze. Voor de Bijenmarkt worden de marktkramen geplaatst op het evenemententerrein bij het dorpshuis Het Blanke Schot aan de Garderenseweg 33.

Bijenvolken en educatie

De markt begint om 08:00 met de keuring door imker aangeleverde bijenvolken, er is dus ook de mogelijkheid om bijenvolken op te kopen! Op de bijenmarkt kunt u niet alleen dingen kopen, maar wordt er ook onderwijs gegeven over de bij. Er wordt een demonstratie gedaan over de leefwijze van de bij en de natuurlijke leefomgeving die de bij nodig heeft om optimaal te kunnen leven. Deze voorlichting is van groot belang voor het voortbestaan van de bij, omdat deze zowel een noodzaak is voor de bestuiving van de gewassen en de biodiversiteit, als wel voor het economisch belang. 

Traditionele beroepen 

Op de bijenmarkt kunt u allerlei bijenproducten kopen - onder andere bij de Werkbij. Daarnaast wordt er een cursus bijenhouden aangeboden. De markt bestaat uit 60 kramen - waarvan het merendeel lokale ondernemers zijn. De bijenhouders zijn al geselecteerd op natuurlijkvriendelijke en duurzame producten. Een deel van de kramen is beschikbaar gesteld aan mensen met "traditionele beroepen" om de kennis van het handwerk te herstellen en te behouden. 

Ook voor kinderen & de inwendige mens 

Ook voor kinderen is de markt superleuk! Er zijn attracties als een sjoelbak, een stormbaan en een skelterbaan. Ook de inwendige mens kan heerlijke genieten op de markt met een viskraam, een oliebollenkraam en een dorpshuis naast het evenemententerrein waar drank en versnaperingen te koop zijn. 

De markt eindigt om 15:00. Kortom - genieten. Kom jij ook? Je hoeft je niet aan te melden. 

 

 

 

 

Deel dit artikel