Bijenplanten

Wil je van je tuin een doorlopend afhaalbuffet maken, met gezond eten voor de bijen en andere insecten? Dat kan natuurlijk. Bij de Werkbij weten we alles over de natuurlijke tuin. Je kunt je planten bij ons bestellen. Die maken van je tuin een echte smikkelhoek! We werken hierin samen met Happy Bee Plant. Een kweker met hart voor bijen en de natuur. Liefde voor de natuur staat voorop en er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Bekijk ons Happy Bee Plant assortiment   Terug naar het overzicht

Op bezoek bij de kwekerij

Vorige week gingen we op bezoek bij Pieter van Maanen, de eigenaar van deze bijzondere kwekerij. Zijn passie voor de natuur is even groot als zijn ruime collectie aan bijenplanten. Deze planten kun je plaatsen in een grote tuin, maar zijn ook geschikt voor kleine tuinen en bloempotten. Happy Bee Plant vind je in Ederveen, waar je de planten kunt bewonderen. Het vertrouwde geluid van zoemende bijtjes klinkt op de achtergrond als je door de kwekerij struint. Want Pieter van Maanen is ook imker, hoe kan het ook anders.

Welke planten zijn geschikt voor je tuin en ook geschikt voor de bijen? We helpen je kiezen! Hier vind je onze top 5:

1. Hypericum inodorum - hertshooi heeft gele bloemen in de periode juni t/m september. Door de spreidende takken is deze plant geschikt als bodembedekker op een zonnige standplaats.
2. Iberis Sempervirens Alexander's White – scheefbloem  staat al in bloei met prachtige witte bloemen vanaf januari tot mei. Deze plant staat graag op een zonnige plek in uw tuin.
3. Ajuga Burgundy Glow – zenegroen bloeit van april t/m mei. Deze bonte zenegroen heeft bijzonder gekleurd blad. Een mooie bodembedekkende plant voor in uw tuin.
4. Ajuga Reptans Rosea – zenegroen bloeit van april t/m mei. Deze rose zenegroen heeft prachtig roodbruin blad. Een mooie bodembedekkende plant voor een halfschaduw plek in uw tuin.
5. Origanum vulgare - oregano/wilde marjolein bloeit in de zomer met roze/witte bloemen. Deze plant is ook geschikt om als kruiden voor in de keuken te gebruiken.

Heb je persoonlijk advies nodig? Dat kan natuurlijk ook. Bel of mail ons voor aanleg van een nieuwe tuin of advies voor het inrichten van de ruimte die je nu kunt benutten. We denken graag met je mee!

Bekijk ons Happy Bee Plant assortiment   Terug naar het overzicht

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel