Heb je groene vingers? Dan ben je vast al weer bezig in de tuin! Als je vroeg in het jaar begint, heb je daar het hele jaar plezier van. Wat kun je in deze tijd doen, zodat je planten groen en fris blijven, en goed gaan groeien en bloeien? Het geheim zit hem natuurlijk in de bodem. Je kunt veel doen aan goed bodembeheer. We hebben eerder de compostbak of -hoop genoemd. Maar denk bijvoorbeeld ook aan biologische compost en tuinaarde die je kunt aanschaffen. Welke kun je dan het beste gebruiken?

Biologische compost van Bio-Kultura

Met compost stimuleer je het bodemleven, de bodemstructuur en de waterhuishouding van je tuin. Dit geldt ook voor je moestuin. Wij gebruiken in De Gatherhof alles van Bio-Kultura en zijn daar super enthousiast over. Bio-Kultura is een familiebedrijf uit Doorn, dat op ecologische wijze potgrond, tuinaarde en mestcompost maakt. Dit is een geweldig uitgebalanceerd product, dat daadwerkelijk voeding geeft aan elke plant. Zonder turf of dierlijk materiaal!  Het afgraven van turf vernielt het ecosysteem in het gebied en bevordert de uitstoot van CO2. Gebruik daarom geen potgrond of compost met turf.

Handig voor binnen en buiten

In de Werkbijwinkel in Vaassen, tegenover de natuurtuin kun je tuinaarde, potgrond en biologische mestcompost van Bio-Kultura krijgen. Het zijn 40-liter zakken (14 kg). Ook heel handig: voedingskorrels voor kamerplanten en de planten buiten in potten. Altijd op voorraad in Vaassen!

BELANGRIJK: De bio-Kultura potgrond, tuinaarde en mestcompost is niet te koop via de website, maar alleen in Vaassen! 

Vruchtbare bodem het hele jaar door

Laatste tip: compost gebruiken mag het hele jaar door. De beste periode is van november t/m april. De compost verspreid je makkelijk over de grond en hoeft niet ingewerkt te worden.

Informatie over Bio-Kultura producten   Terug naar het overzicht

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel