In de winter, als de bijen in rust zijn, gaan we natuurlijk wel aan de slag met alle moois wat de bijen ons geven. We hebben alle oude raat bewaard en emmers vol zegelwas. In onze werkruimte bij winkel Werkbij de Veluwe staat een wasstomer die ons nu goede diensten bewijst! De was wordt gesmolten en daarna gezeefd. Van de was uit de raten maken we in Veenendaal bijenwaskaarsen in allerlei vormen.

Bestel ontzegelwas  Bekijk bijenwaskaarsen

Zegelwas

Het meest pure product is de ontzegelwas. Het is de dekseltjes op de honingraten, die we eraf hebben gehaald bij het honing slingeren.  Het wordt ook wel zegelwas genoemd. Wat een prachtig zuiver goedje! Vanuit de emmers gieten we de ontzegelwas in bakjes, waar het stolt tot blokjes van ca 200 gram. Ideaal materiaal voor verdere verwerking in crèmes en andere schoonheids- of gezondheidsproducten. Maar ook met de andere bijenwas kun je mooie dingen doen, zoals kaarsen gieten, een bijenwasdoek maken of nieuwe kunstraat persen.

Zegelwas

Zelf bijenwas verwerken

Heb je nog bijenwas liggen en wil je er graag mee aan de slag? Kom naar onze locatie in Vaassen en huur onze werkruimte met wasstomer, om de was klaar te maken voor verdere verwerking. Stuur een mailtje naar veluwe@dewerkbij.nl en maak een afspraak. De werkruimte bevindt zich bij onze winkel waar ook imkergereedschappen, honing- en propoliaproducten te verkrijgen zijn. Heb je zelf geen plannen met de bijenwas ? Dan kun je ook bij ons terecht, goede Nederlandse bijenwas kopen we graag in!

Bijenwas productenTerug naar het overzicht

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel