Marieke van Klinken, projectleider bij de Werkbij:

“Ik ben een avonturier in hart en nieren.”

Wie kom je tegen als je in Veenendaal binnenstapt bij Imkerij de Werkbij? De komende tijd zetten we regelmatig één van de collega’s in het zonnetje. Vandaag Marieke van Klinken, projectmanager, natuurliefhebber en avonturier. Wat doet ze bij de Werkbij en waarom boeit dit werk haar zo?

Marieke voor de website (2).png

Wie is Marieke van Klinken?

Ik ben iemand die erg van zijn vrijheid houdt en graag nieuwe dingen ontdekt. En ik vind het altijd fijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Zo heb ik een paar jaar geleden een wereldreis van 13 maanden gemaakt naar Nieuw Zeeland, Indonesië, Sri Lanka en Israël. Andere culturen ontdekken en lekker eten, daar ben ik gek op. Ik ben een avonturier in hart en nieren.

Als het gaat om werk heb ik eerst als relatiebeheerder in de arbeidsbemiddeling gewerkt, en daarna als studieadviseur en projectmanager.

Is werken bij Imkerij de Werkbij ook een avontuur voor je?

Dat kun je wel zeggen ja! Het bedrijf groeit hard en het is een uitdaging om dat bij te benen. Het is geen standaard bedrijf, we zijn niet in een bepaald hokje te stoppen. Er komen elke keer verrassende uitdagingen en er zijn heel veel ideeën: het bruist gewoon! Ik heb een functie bij de Werkbij die voor dat ik kwam niet bestond, dus ik pak allemaal nieuwe dingen op. Ik ben voortdurend dingen aan het verbeteren en het is een avontuur om dat met collega’s zo goed mogelijk op de rit te zetten.

Liefde voor bijen en mensen, dat is kort gezegd het verhaal van de Werkbij. Wat heb jij daarmee?

De missie en visie van de Werkbij willen we uitdragen in een wereld waarin dat niet vanzelfsprekend is. Liefde voor mensen laten we zien door mensen aan te nemen die in het leven vaak nog een plek moeten vinden. De diversiteit die dat oplevert, de grappen die we samen maken, daar geniet ik erg van.

Liefde voor mensen betekent dat je alles doet voor een ander, wat je voor jezelf ook zou doen. We gaan soms tegen de stroom in om onze idealen na te leven. Delen van wat je gekregen hebt is belangrijk bij de Werkbij, met collega’s en ook met klanten. Dat is niet altijd in het voordeel van onszelf, maar wel het goede om te doen.

Wat vind jij belangrijk in het leven?

Liefde voor andere mensen. Daarom woon ik ook in een woongemeenschap. En ik hou van rust en bewust leven. In de vakantie ga ik kamperen en in mijn vrije tijd kook ik graag. De Indiase keuken heeft mijn hart veroverd, en als je kookt kun je uitdelen. Ik geniet er erg van om met vrienden, familie of de woongroep de natuur in te gaan of iets anders te ondernemen.

Ik wil van betekenis zijn voor de mensen om me heen. Ik ga niet met de flow mee, en geef weinig om spullen of een comfortabel leven. Bij de Werkbij wil ik graag mensen blij maken en zorgen dat er een goeie sfeer is. En je ziet dat mensen zich gaan ontwikkelen als ze veel ruimte krijgen.

En ik werk ook bij de Werkbij omdat ik heel erg van lekker eten hou en van lekkere honing, haha! En honing kun je ook weer uitdelen.

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel