Het voorjaar komt eraan en wij kunnen niet wachten om weer de bijen in te gaan. En wij niet alleen.. We krijgen steeds vaker de vraag of we ook dit jaar weer een imkercursus organiseren. Bent u geïnteresseerd of kent u iemand die interesse heeft? Laat het ons dan weten. 

Leer alles over het bijenvolk, de verzorging ervan, het bestrijden van ziekten, de honingoogst en de verschillende materialen die u nodig hebt. Na de cursus ontvangt u het diploma Bijenhouden en kunt u als imker zelfstandig aan de slag.

We hebben twee manieren om de cursus vorm te geven. 

Dagcursus

In 5 of 6 volle dagen leert u de kneepjes van het vak via theorielessen van de imker en door in de praktijk mee te kijken.

Zaterdagcursus

De zaterdagcursus bestaat uit 3 à 4 theorieavonden en ongeveer 10 zaterdagmiddagen praktijk, waarin u met de imker meegaat het veld in om de praktijk ook onder de knie te krijgen.

Bent u geïnteresseerd, laat ons dan zo snel mogelijk weten dat u geïnteresseerd bent en op welke manier u de cursus graag vormgegeven ziet, dan kijken wij welke van de twee (of misschien wel alle twee) doorgang kan vinden. Dit kan door een e-mail te sturen naar imkercursus@dewerkbij.nl of bel even naar 0317 612 942. 

 

Neem contact met ons op   Terug naar het overzicht

Deel dit artikel