Het bijenvolk: een levensgemeenschap

Is jouw organisatie ook volop in ontwikkeling? Natuurlijk! 
Voor een gezonde visie op organisatieontwikkeling kun je je laten inspireren door het bijenvolk. Zoals de bijen samenwerken en communiceren, dat is geweldig om te zien! Bijen vormen samen met de natuur om hen heen een levensgemeenschap. Ook wij mensen maken onderdeel uit van die levensgemeenschap. Je kunt dat ook een ecosysteem noemen. Het bijenvolk verruimt je blik en laat je op een andere manier kijken naar jouw organisatie. 

Imker Kees Verrips spreker

Inspiratiemiddag georganiseerd door BMC

Onlangs sprak imker Kees Verrips hierover voor burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen bij het middagprogramma van het VNG-congres (organisatie door BMC). De tientallen mensen die zich onder zijn gehoor bevonden waren erg enthousiast! Ze zaten natuurlijk niet de hele middag stil. Verrips ging samen met de deelnemers op zoek naar het werk van de bijen in de directe omgeving van de congres-locatie Boerderij de Boerinn.

Sta je ook open voor inspiratie en nieuwe inzichten - rechtstreeks vanuit de natuur - voor jouw organisatie? Neem contact op!

spreker organisatieontwikkeling

Thema's waar wij over spreken

We vertellen je graag een inspirerend verhaal over het bijenvolk en hun manier van samenwerken, als metafoor voor het aanpakken van complexe maatschappelijke vraagstukken. Ondernemers, bedrijven en organisaties kunnen hiervoor bij Imkerij de Werkbij terecht.
Kees Verrips kan bij u komen spreken over allerlei onderwerpen:

  • De levensgemeenschap van het bijenvolk als metafoor voor de aanpak van complexe maatschappelijke vraagstukken
  • Sociaal / christelijk bezig zijn in onze samenleving - in je bedrijf of organisatie
  • Lessen uit en over de natuur zoals die in de Bijbel te vinden zijn - 'Honing, en zoetigheid die uitgaat van de eter?
  • Opvoeden vanuit de Scheppingsopdracht - Natuurgetrouw
  • Te beginnen vanaf Jeruzalem... tot aan het uiterste der aarde  - MAF (Mission Aviation Fellowship
     

Na een lezing/inspiratiesessie kunnen we ook de verdere gesprekken of discussies in groepen begeleiden. Wanneer u van gedachten wilt wisselen over een van deze onderwerpen, bel of mail ons gerust! 

Contact met De Werkbij   Terug naar het overzicht

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel