Het lekkerste (alcoholische) drankje voor de late uurtjes: mede. Net binnengekomen! In dit exclusieve drankje, die gemaakt wordt door de Noordelijke Mederij in Midwolde (Groningen) is honing van de Werkbij verwerkt. Wij staan altijd garant voor 100% pure honing en dat maakt dit drankje extra lekker en van de allerbeste kwaliteit.

Honingmede.jpg

De puurheid van de oudste drank ter wereld

Om de puurheid van de honing te behouden is de honing in de mede van Northern Mead niet gefilterd of verhit. Dit is niet zomaar een een drankje: deze mede heeft mee gedaan aan de Wereldkampioenschappen, de Mead Madness Cup en de Mazer Cup en is zelfs eerste geworden! In totaal won Northern Mead drie prijzen. We feliciteren Northern Mead met dit prachtige succes (en we zijn zelf ook een beetje trots)!

Het drankje bestaat al millennia lang. Mede-makers hebben het grootste deel van hun tijd besteed aan het verbeteren en perfectioneren van hun ambacht. Mede heeft een lange geschiedenis in veel landen en beschavingen waar de honingbij wordt gevonden.

Mede - plaatje.PNG

"De oudste drank ter wereld, en het is weer terug."

Northern Mead wordt met liefde, geduld en ambacht gemaakt.

Wat zit er in? 

Ambachtelijk gemaakt van 100% pure honing van Imkerij de Werkbij. De mede is gemaakt van gekarameliseerde honing en kruiden.
Deze mede heeft de eerste prijs gewonnen bij de Mead Madness cup. 

De legende van mede


Ons favoriete verhaal is waarschijnlijk nog waargebeurd ook: heel lang geleden, vóór de uitvinding van het schrift en de eerste steden, stuitte een gelukkig mens op de inhoud van een bijenkorf. De bijenkorf was blootgesteld aan de regen en de honing erin was vergist. Het wordt al snel bekend als 'de nectar van de goden', vanwege de zogenaamde goddelijke wijsheid die deze drank bracht. Koning Tut was een tevreden klant, net als Eric de Rode en koningin Elizabeth de Eerste. Genuttigd door paupers, prinsen en piraten is dit het favoriete drankje van de wereld.

Direct bestellen   Terug naar het overzicht

 

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel