De Koning onder de honing: Heidehoning en Heide Raathoning!

Misschien wel de mooiste honing van het hele seizoen: Nederlandse Heide Raathoning! Onze bijen stonden op de Veluwe en hadden het goed. De zon scheen, de heide was paars en het zoemende geluid klonk ons als muziek in de oren! Wil je weten hoe we heidehoning oogsten? Je ziet het hier!

Gezond

Heidehoning is de gezondste van alle honingsoorten: Er zitten de meeste mineralen en antioxidanten in. Op de honing zie je nog een beetje verse witte bijenwas, en dat zie je ook in het midden. Dit kun je gewoon eten! Nu de R weer in de maand zit, daalt de temperatuur en worden we weer wat sneller verkouden. Elke dag een schepje of hapje honing is een goede ondersteuning voor je weerstand.
Heidehoning is geurig, pittig en volbruin van kleur. Goede heidehoning is stevig: je kunt de pot op de kop houden, en het loopt er niet uit. Het is echt een delicatesse, die heerlijk smaakt bijvoorbeeld op een toastje bij een kopje thee.

Nu bij De Werkbij verkrijgbaar!

De nieuwste Nederlandse heidehoning kun je nu bij de Werkbij kopen! Kom naar winkel in Vaassen of Kijk online naar de Nederlandse Heidehoning 250gram en 450gram.De Heide Raathoning is verkrijgbaar in 4 verschillende volumes: 140-160 gram, 380-420gram, 430-4760gram en 480-520gram.
De heideraathoning snijden we met de hand en varieert daarom per bakje iets in gewicht. Omdat deze honing beperkt op voorraad is, en met de grootste zorg handmatig is verwerkt, kost het iets meer. Een exclusief cadeautje voor jezelf of om weg te geven! 

Bekijk de Heide Raathoning   Terug naar het overzicht Heidehoning van De Werkbij

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel