Imkercursus van De Werkbij

Wilt u weten of bijenhouden iets is voor u? Wilt u als startend imker met een gedegen voorbereiding aan de slag? Bent u als gevorderd imker toe aan verdieping of specifieke kennis? Wij bieden regelmatig cursussen en workshops aan. Op deze pagina leest u daar meer over. Daarnaast hebben we het "Werkbij Expert Platform" waar beginnende en gevorderde imkers (en geïnteresseerden) kennis delen met elkaar. Zo bevorderen we de kwaliteit van de bijenhouders. Doe je ook mee? 

Kennismaking met bijenhouden

Maak kennis met de honingbij en de imkerij. U mag vrijblijvend een cursusmoment van de cursus Bijenhouden (de "beginnerscursus") meemaken. Ideaal voor mensen die overwegen zelf bijen te gaan houden of gewoon meer willen weten van deze prachtige, nijvere dieren. Daarnaast vindt er af en toe een Kennismakingsdag plaats. Deze worden in de agenda aangekondigd. Kun je geen datum vinden? Stuur een mailtje naar info@dewerkbij.nl.

Diploma Bijenhouden

Wilt u serieus aan de slag met bijen? Dan is de imkerscursus Bijenhouden (de "beginnerscursus") wat u nodig hebt. U leert er alles: over het bijenvolk, over de verzorging ervan, over de bestrijding van ziekten, over de honingoogst en over de materialen die nu nodig hebt. De cursus begint vroeg in het jaar met een aantal theoriebijeenkomsten. Daarna volgen er tien praktijkmiddagen tussen maart en september. Na de cursus ontvangt u het diploma Bijenhouden en kunt u als imker zelfstandig aan de slag.

Bent u al een gevorderde imker? 

Via het Werkbij Expert Platform bieden we startende en gevorderde imkers en geïnteresseerden in honing en bijenproducten een platform waar ze Experts tegenkomen die hun kennis en ervaring delen. Zo bevorderen we samen de kwaliteit van de bijenhouderij in Nederland. Doe mee!

Bijeenkomsten worden aangekondigd in de agenda en via de digitale nieuwsbrief.

Onderstaande Werkbij Expert Meetings hebben al plaatsgevonden:

  • Werken met de Golz kast - met Jan Charpentier en Friedrich Pohl 
  • Propolia conferentie - met Apimab Laboratories 
  • Duurzaam imkeren voor bij en honing - met Peter Linnartz 
  • Bijenplanten - met Pieter van Manen van Happy BEE Plant 

Wilt u als Expert met uw kennis bijdragen aan een florerende imkerij in Nederland? Neem contact met ons op!

Imkercursus_3.jpg

Relevante producten en artikelen

Deel dit artikel