Imkercursus inloop zaterdag in Vaassen

imkercursus

Een officele imkercursus geven wij niet, daarvoor moet u bij de NBV zijn. Echter staan we imkers graag te woord en geven we adviezen. Imkerij de Werkbij wordt geleid door Kees Verrips, een ervaren imker. Hij oefent het vak met veel liefde uit, als echte natuurliefhebber. Je bent altijd welkom bij de Werkbij voor een goed advies. Maak dan zoveel mogelijk gebruik van de imkerinloop op zaterdagochtend van 9.00 - 10.30 uur in Vaassen, Gatherweg 34 (Veluwe). Hier bevindt zich de  Werkbijwinkel en het magazijn met imkermaterialen. Tegenover de winkel bevindt zich de natuurtuin, waar we bijen houden en die zomers een levendige vlinder-, bijen-,  moes- en pluktuin is. Hier kunt u al uw vragen stellen over het worden van een imker of over imkermateriaal, gewoon zomaar! 

Workshops voor imkerverenigingen

imkercursus

Imkerverenigingen zijn van harte welkom in de Gatherhof voor een ochtend of middag. Het programma kunnen we samen vaststellen, afhankelijk van de groepsgrootte. Een welkom met koffie, thee en wat lekkers, rondleiding door de Gatherhof en een uitleg over de Werkbij zitten in het programma. Verder kunnen we een onderwerp bespreken naar keuze, zoals het belang van drachtplanten en vitale bijen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en kosten. (Foto hierboven: MediaMagneet / Dennis Dekker).

Contact 

imkercursus

Expert Platform 

Imkerij de Werkbij heeft via het Werkbij Expert Platform met startende en gevorderde imkers en geïnteresseerden in honing en bijenproductenkennis en ervaring gedeeld. Dit is een mooie manier om samen de kwaliteit  van de bijenhouderij in Nederland hoogt te houden. Op dit moment zijn er geen meetings gepland, omdat het reilen en zeilen van de imkerij volledig onze aandacht heeft. Voor deze meetings werken we samen met Apimab Laboratories, Peter Linnartz over duurzaam imkeren, Pieter  van Manen van Happy BEE Plant en andere partners. Als er weer bijeenkomsten worden gehouden, worden deze aangekondigd in de Agenda en de online Nieuwsbrief.

Wilt u als Expert met uw kennis bijdragen aan een florerende imkerij in Nederland? Neem contact met ons op!

imkercursus

Imkercursus

Wilt u weten of bijenhouden iets is voor u? Wilt u als startend imker met een gedegen voorbereiding aan de slag? Je kunt op allerlei plekken een basiscursus doen om op een goede manier kennis te maken met het ambacht van imker. Deze cursussen bestaan vaak uit 10 zaterdagen, en leggen een goede basis die elke imker nodig heeft om met bijenvolken te gaan werken. Voor zo'n cursus kun je je onder meer oriënteren bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. Er zijn ook stoomcursussen waarbij een individuele cursist een paar dagen meeloopt met een ervaren imker. 

Relevante producten en artikelen

Deel dit artikel