Activiteiten in de Gatherhof

Er is van alles te doen in onze natuurtuin. En jij kunt meedoen! We organiseren regelmatig meewerkdagen . Ook allerlei groepen verwelkomen we in de tuin, zoals imkerverenigingen, schoolklassen ed. om kennis en inspiratie te delen, voor een feestje, een workshop, een natuurmiddag of een bedrijfsuitje. We zetten het hieronder graag voor je op een rijtje. En in de zomer kun je langs komen voor de bloemenpluk!

Groepen

Kom met jullie kring, groep of vereniging naar de Gatherhof in Vaassen voor een interessant uitje. We serveren bij mooi weer buiten en anders binnen een kop koffie/thee met taart en vertellen jullie over de wonderlijke wereld van de bij. Tijdens de rondleiding door de tuin laten we de bijen, bloemen en planten zien en delen we mooie verhalen en tips. Ook geven we advies over bijenhouden aan imkers (zie informatie hieronder). Iedereen mag een bosje bloemen plukken en rondkijken in onze winkel met een uitgebreid assortiment aan honingproducten, gezondheidsproducten en cosmetica uit de Propolia-lijn (gemaakt met propolis uit de bijenkast), bijenwaskaarsen en meer. Neem contact op voor de mogelijkheden en kosten. We maken deze zomer speciale arrangementen zodat je het kunt combineren met een lunch of diner. Van harte welkom!

Direct contact opnemen

Imkerverenigingen

Imkerverenigingen zijn van harte welkom in de Gatherhof voor een ochtend of middag. Het programma kunnen we samen vaststellen, afhankelijk van de groepsgrootte. Een welkom met koffie, thee en wat lekkers, rondleiding door de Gatherhof en een uitleg over de Werkbij zitten in het programma. Verder kunnen we een onderwerp bespreken naar keuze, zoals het belang van drachtplanten en vitale bijen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en kosten. (foto hierboven: MediaMagneet / Dennis Dekker).

Meer voor imkers

Meewerkdagen in de natuurtuin

In onze natuurtuin is altijd wat te doen! We zaaien bloemen, verzorgen de planten, wieden onkruid, snoeien de heesters en het fruit of graven greppels voor de afwatering. Vind je het leuk om meer te leren over de natuur en tuinieren? Dan ben je van harte welkom. De meerwerkdagen zijn het hele jaar door dus je werkt mee met de seizoenen. Ervaring is niet nodig. Enthousiasme is genoeg. Wil je komen kijken op een meewerkdag? Kom gerust langs!

Eerstkomende meewerkdagen

Bedrijven en ondernemers

Kom naar de Gatherhof met je team voor een inspirerende middag waarin de natuur en de bijen centraal staan. Na een welkom met koffie, thee en wat lekkers staat een rondleiding door de Gatherhof op het programma. We nemen een kijkje bij de bijen en kijken wat we van ze kunnen leren. Wist je dat er veel lessen te trekken zijn over goed leiderschap, samenwerking en communicatie? De inhoud van het programma wordt vooraf telefonisch afgestemd. Vraag naar de mogelijkheden en kosten.

Direct aanvragen

Schoolklassen 

Juffen en meesters opgelet! Natuuronderwijs is zo leuk en belangrijk voor kinderen. Zo ontdekken ze de wereld van bijen en bloemen en zien ze hoe prachtig de natuur in elkaar zit. We geven lessen op onze locatie de Gatherhof of komen naar school toe voor een gastles. Een les in de Gatherhof bestaat uit een ontvangst, een rondleiding door de tuin en het samen ontdekken van de bijen en andere kriebelbeestjes. Ook zijn er mogelijkheden om praktisch aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het maken van bijenwaskaarsen van raatvellen of het maken van bloemenzaadbommetjes. Als gastles op school nemen we wat imkerspullen mee en vertellen we op interactieve manier over de bijen. Ook is het op school mogelijk om een workshop te verzorgen. Juffen en meesters kunnen contact met ons opnemen voor de mogelijkheden, data en de kosten. 

Een kinderfeestje? Een natuurmiddag met de kinderen is heel speciaal!

Voor kinderen van de basisschoolleeftijd organiseren we, op aanvraag, natuurmiddagen. We vertellen je alles over de wereld van de bijen en bloemen en nemen een kijkje bij de bijenkasten. Er is daarnaast de keus tussen verschillende workshops: • Maken van bloemenzaadbommetjes voor de bijen • Bijenwaskaarsen rollen van raatvellen • Speurtocht door de tuin • Maken van natuurtekeningen (inbegrepen zit limonade en wat lekkers).

Max aantal kinderen: ca. 10. De kosten in overleg. 
 

Meer over activiteiten met kinderen

Direct een activiteit aanvragen

Deel dit artikel