Imkers voor imkers

De honingbij heeft het zwaar. Ervaren imkers die voor de bijen zorgen worden steeds schaarser. De 'kennis van vroeger' verdwijnt. Wij vinden het belangrijk dat jong en oud deze interessante dieren (opnieuw) leren kennen. Daarom staan wij in contact met vele imkers om deze kennis zoveel mogelijk te delen. Door het opleiden van nieuwe imkers, houden wij de bijenstand op peil.

Volg een imkercursus

Imkercursus

In onze Bee-Buzz beleven kinderen het verhaal van de bij.

Onze Bee-Buzz is een plaatje om te zien en roept veel nieuwsgierigheid op. Wanneer de deuren open gaan, kunnen kinderen hun lol op. Met leuke spelletjes, knutselwerken en educatieve programma's, beleven de kinderen het verhaal van de bij. Wij komen graag met onze Bee-Buzz langs bij bijvoorbeeld scholen of markten, zodat alle kinderen kennis maken met dit bijzondere diertje.

Beleef de Bee-Buzz 

Activiteiten met kinderen 

 

Bee-Buzz

Bestuiving

Zonder bijen zouden wij niet kunnen genieten van de bloeiende natuur. Zonder de bij zouden wij geen eten hebben. Duizenden bijen werken elke dag op een harmonieuze manier samen. Elke dag zijn zij hard aan het werk voor het volk en voor de natuur. Wij laten graag zien hoe dit in z'n werk gaat en vertellen het nut van de bij. Naast informatie over de bij, geven wij ook informatie over de producten die zij maken. Dus kijk, voel, ruik en proef de wondere wereld van de honingbij!

Leer meer over de bestuiving

Honingbij met stuifmeel

De Werkbij Nieuws en Agenda

Het was een gezellige én zonovergoten ochtend, zaterdag 24 april in natuurtuin de Gatherhof (…
Dahham (28) werkt sinds een aantal maanden bij de Werkbij. Hij is geboren in Damascus in Syrië en…
Zaaien in het voorjaar In maart en april kun je allerlei bloemen, kruiden en groenten voorzaaien.…
Stroop je mouwen maar op-dag! In onze natuurtuin is altijd wat te doen! We zaaien bloemen,…
Stroop je mouwen maar op-dag! In onze natuurtuin is altijd wat te doen! We zaaien bloemen,…