Honing
Imkerverhalen

Zomer 2017

De Heide is paars. Wij kijken er al een tijdje naar uit en brachten de volken naar de heide. En dan maar afwachten! Vorig jaar was een goed heidejaar en ook nu zijn we verwachtingsvol: de heide is goed gegroeid in het voorjaar. De twijgen bevatten lange bloeiaren, `t kan goed komen. Maar uiteindelijk zijn we voor 100% afhankelijk van wat we aan weer krijgen de komende weken.

Elke dag genieten. Vooral de dagen dat we zelf voor de controles de heide opgaan. We kijken dan met name of de honing op de goede plek in de kasten terecht komt en de stukken die bestemd zijn voor raathoning netjes uitgebouwd worden. De heidehoning vraagt aandacht en zorg, dat hebben de bijen verdiend en dat gunnen we de klant ook.


Want dan komt de mooie honing. Mooier dan de heidehoning kennen we niet. En ook zo gezond, zo vlak voor de winter waarin we allemaal wat vatbaarder zijn voor verkoudheid en griep, zo vlak voor de winter krijgen we nog een mooi product! Heidehoning! De honing met de meeste anti-oxidanten en mineralen. Elke dag een schepje ervan of een boterham ermee kan niet verkeerd zijn. Daarbij komt dat heidehoning zelfs slijmoplossend is. Een beter product kunnen we ons aan het einde van de zomer, net voor de herfst, niet wensen!

Lees hier een Engelstalig artikel over de antibacteriële werking van heidehoning.

Geschreven door:

Kees Verrips (Eigenaar & imker)