De pluktuin!

In de zomermaanden staat de natuurtuin vol met bloemen! Zonnebloemen, dahla's, zinnia's, lupine, duizendschoon ... Het is heerlijk om door de tuin te lopen en te genieten van zoveel kleuren. Er is ook veel leven in de tuin: er vliegen honingbijen, wilde bijen, vlinders en veel andere insecten. Je kunt zelf een kop koffie of thee maken en aan de picknicktafel  genieten van de rust.


De nieuwsbrief van juli 2023 (verder) lezen

Om het buitengevoel vast te houden kun je bij ons ook een bosje bloemen plukken, afrekenen en mee naar huis nemen. Dit jaar  hebben we de pluktuin eind juni al geopend. Volg ons via Instagram en Facebook voor het laatste nieuws! (@dewerkbij en @degatherhof).
Het plukken kan op de dagen en uren dat de Werkbij winkel geopend is, van woensdag t/m zaterdag. In de winkel tegenover de tuin haal je een schaartje voor het afknippen en een papier met tips over hoe je te werk gaat.

Als je hebt geplukt, doe je een elastiekje om het bosje en reken je het af in de winkel, aan de overkant. Wil je nog langer blijven, maar heb je al geplukt? Zet je bos dan even tijdelijk in de emmer water die we hiervoor hebben klaarstaan. En geniet nog even van de tuin!

DIY-excursie voor kinderen

Kinderen mogen plukken onder begeleiding van een volwassene. En voor jullie hebben we ook een leuke (gratis) doe-het-zelf excursie in de tuin! Je ontdekt van alles over bijen, hommels, vlinders en bloemen. Vraag ernaar in de winkel.

Deel dit artikel