Boekweithoning

Boekweithoning kopen

Wilt u boekweithoning kopen bij de imker? In de webshop van Imkerij de Werkbij vindt u heerlijke en eerlijke boekweithoning. Bekijk al onze diverse honingsoorten! Deze honing is te koop in de volgende formaten:

Boekweithoning gezond

Wist u dat boekweithoning een van de gezondste soorten honing is? Het bevat minimaal vijf keer zoveel antioxidanten in vergelijking met andere honing. Daarnaast zit de honing vol gezonde enzymen, mineralen en vitamines. Vitamine D is ook vertegenwoordigd in de honing. Deze vitamine helpt bij het opnemen van vitamine C, voor het verhogen van de weerstand.

Boekweithoning tegen hoest

Boekweithoning geeft verlichting bij hoest. Daarnaast heeft de honing meer voordelen voor het gestel. Zo heeft de honing een positief effect op de doorbloeding, helpt het tegen opvliegers en geeft het een energieboost.

De smaak van boekweithoning

Boekweithoning heeft een specifieke, intense smaak en is donker van kleur. De donkere honing is vooral populair op een pannenkoek.

Deze honing vindt haar oorsprong in de boekweit en heeft een stroperig karakter. Daarnaast heeft de honing de eigenschap dat het snel kristalliseert. Wilt de honing weer vloeibaarder maken? Verwarm de honing dan voorzichtig in een au bain-marie op maximaal 40 graden Celsius. Wanneer u de honing op een hogere temperatuur verhit, verliest de honing zijn gezonde eigenschappen.

Bestellen en leveren

Koop de Boekweithoning eenvoudig online bij de webshop van Imkerij de Werkbij. Na bestellen leveren wij doorgaans binnen 48 uur uw bestelling bij u thuis af. Of kom langs in onze winkel in Vaassen!