De Gatherhof

De Gatherhof ligt in een prachtig fietsgebied tussen de A50 en de IJssel, in het buitengebied van gemeente Epe. De tuin is altijd open voor publiek. Zet je fiets bij de picknicktafel, loop een rondje en laat je inspireren door alles wat er groeit, bloeit, kruipt en vliegt. In de vrolijke BEE-Buzz bevindt zich het rustpunt, waar je een lekker bakje koffie of thee kunt zetten.

De Gatherhof is niet alleen een kleurrijke verrassing tussen de akkers en weilanden, je kunt er ook altijd een doe-het-zelfexcursie doen om inspiratie op te doen voor je eigen tuin of leuke beestjes te ontdekken. Bijen en andere insecten zijn heel belangrijk voor de bestuiving van onze gewassen. Wist je dat 75% van ons eten mede mogelijk gemaakt is door de bij? Extra belangrijk dus om goed voor ze te zorgen, ook thuis. Wil je meer leren over de bijen en de natuur? We organiseren, op verzoek, natuurmiddagen en rondleidingen. Ook voor verenigingen, groepen en schoolklassen.
De tuin is altijd mooi, bij alle soorten weer. Kijk maar eens naar deze avondlucht die we op 4 mei fotografeerden.

Op woensdag en donderdag, en soms op zaterdag werkt Nienke Boone (28) in Vaassen aan de ontwikkeling van natuurtuin de Gatherhof. Haar liefde voor de natuur zat er al vroeg in. Als kind logeerde ze graag bij haar opa en oma op de boerderij en werkte in de moestuin. Ze volgde een universitaire opleiding in Wageningen en reisde als student de wereld over. Wat brengt haar ertoe om haar mouwen op te stropen in de onze natuurtuin? Waar haalt ze haar kennis en kunde vandaan? Verder lezen

In de tuin komen regelmatig groepen (van bedrijven, scholen, imkerverenigingen) die een workshop volgen, bij de bijen komen kijken en een speurtocht of excursie in de tuin doen. Dit gebeurde ook op 24 april: toen was een groepje kinderen aan de beurt.  Ze kwamen om samen aan het werk te gaan ivm de Nationale Zaaidag voor bijen en vlinders.  Verder lezen

IMG_20200811_124115.jpg

Voor kinderen: Hoe ziet een natuurmiddag in de Gatherhof eruit? 
Theetijd ging langs in de Gatherhof en schreef er een blog over de liefde die wij voelen voor deze tuin & de missie van de Werkbij. 

IMG_20201126_145837.jpg

 

Klik hier voor de beeldbank van de Gatherhof

 

rustmoment

Onze winkel

Onze winkel
Aan de overkant van de weg is op woensdag t/m zaterdag de honingwinkel ‘De Werkbij Veluwe’ geopend. Er zijn verschillende soorten honing te koop, net als honingsnoepjes, taarten en wijnen. Ook zijn er verzorgingsproducten van de bij, zoals zeepjes en zalfjes, en vitaliteitsproducten die gemaakt zijn van propolis. Imkers kunnen terecht voor imkerbenodigdheden en iedereen kan snuffelen in de vele bijenboeken.

De tuin is volop in ontwikkeling, dus houd onze Facebook en Instagram in de gaten. 

Graag tot snel in de Gatherhof!

Zaden en bijenplanten

Gatherhof

De Werkbij Nieuws en Agenda

Het was een gezellige én zonovergoten ochtend, zaterdag 24 april in natuurtuin de Gatherhof (…
Dahham (28) werkt sinds een aantal maanden bij de Werkbij. Hij is geboren in Damascus in Syrië en…
Zaaien in het voorjaar In maart en april kun je allerlei bloemen, kruiden en groenten voorzaaien.…
Stroop je mouwen maar op-dag! In onze natuurtuin is altijd wat te doen! We zaaien bloemen,…
Stroop je mouwen maar op-dag! In onze natuurtuin is altijd wat te doen! We zaaien bloemen,…