Zaaien & Planten

Afgelopen jaar waren Kees en Jannitha Verrips op Schiermonnikoog. Ze verbleven naast kwekerij De Akelei. Na een eerste kennismaking ontstond er meteen goed contact. De planten van de kwekerij zagen er heel mooi uit, fris en groen. Het geheim van deze kweker is Bio-Kultura potgrond, een geweldig uitgebalanceerd product dat daadwerkelijk voeding geeft aan een gezonde plant. Belangrijk, want de bodem is de basis van de tuin. Onze interesse was gewekt, hier wilden we zelf ook mee gaan kweken!

Bio-Kultura

Bio-Kultura is een familiebedrijf uit Doorn, dat op ecologische wijze potgrond, tuinaarde en mestcompost maakt. We gebruiken deze producten zelf ook. En sinds kort zijn we verkooppunt geworden! In de winkel de Werkbij Veluwe zijn de 40 liter zakken te koop en ook plantaardige voedingskorrels. Wil je weten welke soort potgrond of compost je waarvoor nodig hebt?

Potgrond

Deze biologische potgrond bestaat alleen uit organische grondstoffen. Er zit bijvoorbeeld geen bloed- beender- of verenmeel in. Het is ideaal voor het oppotten van kamerplanten, potplanten op het terras, balkon en in de tuin. Je kunt er perfect in zaaien, want het bevat genoeg voeding voor een heel groeiseizoen.

Tuinaarde

De biologische tuinaarde is gemaakt op basis van verschillende soorten compost. Het is geschikt voor het ophogen en (bij)vullen van je tuin, border of bak en voor de aanplant van bomen, hagen en vaste planten. Je stimuleert het bodemleven, de waterhuishouding en de structuur van je tuin. Zeer geschikt ook voor de moestuin.

Mestcompost

De biologische mestcompost gebruik je als basisbemesting voor een heel jaar. Gebruik de compost voor je borders, moestuin, rozen en hagen. Dit kan het hele jaar door. De beste periode is van november t/m april. De compost verspreid je makkelijk over de grond en hoeft niet ingewerkt te worden.

Plantaardige voedingskorrels

Vaak staan planten in potten of bakken. Gedurende het seizoen kan het soms noodzakelijk zijn om de planten een beetje bij te voeden. Dit kan gemakkelijk met de plantaardige voedingskorrels. Op het doosje staat precies aangegeven hoeveel je moet gebruiken. Zeker ook geschikt voor kamerplanten.

Bio-Kultura producten   Terug naar het overzicht

Geschreven door:

Nienke Boone (Biodiversiteit ontwikkeling)