Maak kennis met het team van de Werkbij! 

De Werkbij is een sociale onderneming, waar de liefde voor mensen de boventoon voert. We werken in een heel divers team, en genieten daarvan. In ons team is ruimte voor groei en ontwikkeling. Zo bieden we een veilige werkplek aan mensen met talenten die soms moeilijk passend werk vinden. We trekken samen op, werken hard en maken vooral veel plezier!

We slingeren, tappen, pakken in  en verzenden

Elsbeth tapt honing, etiketteert en pakt producten zoals honingsnoep in. De glazen potten worden ingepakt door Mark, die ook ander productiewerk doet. Pieternel maakt uw pakketten klaar die u heeft besteld, en zet de pallets klaar voor verzending. Richard is onze heftruckchauffeur, hij zet alles klaar voor DHL en doet ook ander gevarieerd productiewerk. In de vakanties helpt Finn ook mee bij het inpakken van glas.  (foto: Elsbeth en Dahham)In 2020 zijn Samuel en Dahham ons team komen versterken. Bij het inpakken trainen ze elke dag opnieuw hun spierballen. Dahham neemt monsters van de honing om de kwaliteit te controleren. Samuel heeft zijn heftruck gehaald en wordt een echte alleskunner  (foto: Richard en Samuel).Bovenal zorgen ze met z'n allen voor een goede sfeer in het magazijn!
André is onze honingkeurmeester en hij leidt als assistent-bedrijfsleider alles op de werkvloer in goede banen. 
Onze honing wordt voornamelijk geleverd door Nederlandse imkers. Een van hen is Mohammed. Hij is verbonden aan De Werkbij, als professioneel imker met meer dan 300 bijenkasten. Hij houdt bijen, verzorgt hen en slingert de honing.

Kaarsen maken

Margaretha is onze kaarsen-koningin. Zij produceert de Margreth Candles van pure bijenwas en doet daarnaast etiketteerwerk. Kryztyna doet veel inpakwerk en houdt als een echte interieurverzorger onze gezamenlijke ruimtes netjes. En ondertussen spreekt ze steeds beter Nederlands! (foto: Margaretha). Ook Yuliia uit Oekraïne is hard bezig zich onze taal eigen te maken. Ze is er sinds oktober 2022 en steek graag de handen uit de mouwen.

We staan je graag te woord!

Gerline is veel onderweg, en spreekt zoveel mogelijk klanten op een dag. Ze weet alles over honing en vertelt je ook meer over gezonde propolisproducten (Propolia™), ze ziet overal uitdagingen. In oktober werd Wilfried aan het team toegevoegd. Als relatiebeheerder werkt hij zich snel in, zit vol ideeën en is vaak op pad naar klanten met een agrarische focus.  Johan beantwoordt telefoon en mail van klanten en ondersteunt bij de pakketverzending. Marjan zorgt voor de financiële en personeelsadministratie en het secretariaat. Zij is het geheugen van de Werkbij. (foto: Wilfried en Yuliia)

We willen je mee laten genieten van de natuur en de bijen

Lieke maakt de prachtigste foto’s, die je regelmatig terugziet op de sociale media-accounts van natuurtuin De Gatherhof in Vaassen. Nienke  is onze extern adviseur als het gaat om biodiversiteit en ecologische landbouw. Ze leverde in een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de tuin. Aukelien schrijft bijenverhalen, blogjes, coördineert de vormgeving en werkt aan de communicatie. Lisa ondersteunt De Werkbij regelmatig op projectbasis vanuit This Is Gesty als veelzijdig online marketeer.  Diederik helpt bij ICT-werkzaamheden en houdt de computers up to date. Als er een storing is, is Diederik onze redder in nood!

Ga naar Nieuws van De Werkbij > Lees het interview met Mark