Compost & Tuinaarde

Bio-Kultura

De bodem is de basis van de tuin. De bodem bepaalt hoe goed de planten groeien. Voor het zaaien en opkweken van planten in natuurtuin de Gatherhof gebruiken we de potgrond en andere producten van Bio-Kultura. Dat is een familiebedrijf uit Doorn die op ecologische wijze potgrond, tuinaarde en mestcompost maakt. Sinds kort zijn we ook verkooppunt geworden. In de winkel de Werkbij Veluwe zijn de 40 liter zakken te koop en ook plantaardige voedingskorrels. Wil je weten welke soort potgrond of compost je waarvoor nodig hebt?

Potgrond

Deze biologische potgrond bestaat alleen uit organische grondstoffen. Het is ideaal voor het oppotten van kamerplanten, potplanten op het terras, balkon en in de tuin. Je kunt er perfect in zaaien, want hij bevat genoeg voeding voor een heel groeiseizoen.

Tuinaarde

De biologische tuinaarde is gemaakt op basis van verschillende soorten compost. Het is geschikt voor het ophogen en (bij)vullen van je tuin, border of bak en voor de aanplant van bomen, hagen en vaste planten. Je stimuleert het bodemleven, de waterhuishouding en de structuur van je tuin. Zeer geschikt ook voor de moestuin

Mestcompost

De biologische mestcompost gebruik je als basisbemesting voor een heel jaar. Gebruik de compost voor je borders, moestuin, rozen en hagen. Dit kan het hele jaar door. De beste periode is van november t/m april. De compost verspreid je makkelijk over de grond en hoeft niet ingewerkt te worden.

Plantaardige voedingskorrels

Vaak staan planten in potten of bakken. Gedurende het seizoen kan het soms noodzakelijk zijn om de planten een beetje bij-te-voeden. Dit kan gemakkelijk met de plantaardige voedingskorrels. Op het doosje staat precies aangegeven hoeveel je moet gebruiken.