Jarenlange ervaring van de imkers heeft ervoor doen zorgen dat onze sterke volken zijn uitgebreid. Hierdoor is de mogelijkheid ontstaan om volken te kunnen verhuren en verkopen. 

Bijenvolken huren

Van april tot september is het mogelijk om bijenvolken te huren. Hierdoor kunt u de bijen zelf inzetten voor de bestuiving van uw groente en fruit. We kunnen u daarbij ook adviseren over hoe u de bijen het beste in kunt zetten zodat u de optimale vrucht kunt bereiken. Bijen hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van hommels omdat ze veel gerichter door hebben wanneer de bloemen bevrucht moeten worden. 

Direct een bijenvolk aanvragen 

Imkerij de Werkbij 

Imkerij de Werkbij is dagelijks bezig met bijen en we genieten van deze beesten. Onze bijen zijn gezond en voldoen aan de eisen. Vraag ons ook om advies over de hoeveelheid bijen die u in moet zetten op uw gewas!  Imkerij de Werkbij is al sinds 1974 actief in de imkerij branche en vanaf dat jaar werken wij al jaar in, jaar uit met bijen! 

Bijenvolken kopen

Imkerij de Werkbij heeft al tientallen jaren een prachtige bijenstand. Van het vroege voorjaar tot het late najaar zijn er bijenvolken te koop. De omvang van de volken die te koop zijn verschilt. Elk volk heeft álle ramen bezet met bijen en één van die ramen is een raam voer, één een net uitgebouwd, mogelijk al belegd raam en de overige ramen bestaan uit broed.

Dit betekent dat wanneer u een 10-ramer koopt, er daadwerkelijk 10 ramen met bijen in de kast zitten, waarvan 8 ramen met broed. De prijs van de volken varieert door het jaar heen. In het voorjaar, nog voor de fruitbomen in bloei komen, ligt de prijs hoger dan erna.

Ook grote aantallen volken zijn voor ons bedrijf geen probleem om te leveren. 

Een bijenvolk kopen 

Wilt u uw bijenvolk verkopen?

Daarnaast zijn wij geïnteresseerd in bijenvolken die te koop aangeboden worden. 

Bijenvolk verkopen 

Deel dit artikel