Jarenlange ervaring van de imkers heeft ervoor doen zorgen dat onze sterke volken zijn uitgebreid. Hierdoor is de mogelijkheid ontstaan om volken te kunnen verhuren en verkopen. 

Bijenvolken huren

Van april tot september is het mogelijk om bijenvolken te huren. Hierdoor kunt u de bijen zelf inzetten voor de bestuiving van u groente en fruit.

Bijenvolken kopen

Imkerij de Werkbij heeft al tientallen jaren een prachtige bijenstand. Van het vroege voorjaar tot het late najaar zijn er bijenvolken te koop. De omvang van de volken die te koop is verschilt. Elk volk heeft álle ramen bezet met bijen en één van die ramen is een raam voer, één een net uitgebouwd, mogelijk al belegd raam en de overige ramen bestaan uit broed.

Dit betekent dat wanneer u een 10-ramer koopt, er daadwerkelijk 10 ramen met bijen in de kast zitten, waarvan 8 ramen met broed. De prijs van de volken varieert door het jaar heen. In het voorjaar, nog voor de fruitbomen in bloei komen, ligt de prijs hoger dan erna.

Ook grote aantallen volken zijn voor ons bedrijf geen probleem om te leveren. Neem tijdig contact met ons op. 

Bijenvolken verkopen

Daarnaast zijn wij geïnteresseerd in bijenvolken die te koop aangeboden worden. Neem contact op via info@dewerkbij.nl om meer hierover te weten

Deel dit artikel