Schoolklassen

Juffen en meesters opgelet! Natuuronderwijs is zo leuk en belangrijk voor kinderen. Zo ontdekken ze de wereld van bijen en bloemen en zien ze hoe prachtig de natuur in elkaar zit. We geven lessen op onze locatie de Gatherhof of komen naar school toe voor een gastles. Als we op school komen, nemen we een imkerpak mee dat kinderen kunnen aantrekken, gereedschap, bijenproducten en als het kan een demonstratiekast met bijen (achter glas). Het wordt een interactieve les! We doen dit voor alle leeftijden. Juffen en meesters kunnen contact met ons opnemen voor de mogelijkheden, data en de kosten.

Een les in natuurtuin de Gatherhof bestaat uit een ontvangst, een rondleiding door de tuin en het samen ontdekken van de bijen en andere kriebelbeestjes. Ook zijn er mogelijkheden om praktisch aan de slag te gaan. We gaan bijvoorbeeld samen rupsen en vlinders zoeken, zaad zaaien en begieten, maken bloemenzaadbommetjes,  of bijenwaskaarsen van raatvellen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Bekijk voor een indruk het verslagje van het bezoek van Juf Eveline met 30 kleuters in onze tuin!

Direct contact opnemen om met een schoolklas te komen

​Doe-het-zelf excursie voor kinderen

Wat is er veel te ontdekken in de natuur voor kinderen! Daarom hebben we speciaal voor onze jongste bezoekers van natuurtuin de Gatherhof een doe-het-zelf excursie gemaakt. Kom je in de zomer naar de Gatherhof toe met je kinderen, neefjes of nichtjes in de basisschoolleeftijd? Vraag dan in de winkel naar de (gratis) excursie vol weetjes, vragen en opdrachtjes. Zo ontdekken jullie van alles over bloemen, bijen, hommels en vlinders. Aanrader!

​Een kinderfeestje? Een natuurmiddag met de kinderen is heel speciaal!

Papa's en mama's opgelet! Voor kinderen van de basisschoolleeftijd organiseren we, op aanvraag, natuurmiddagen. We vertellen je alles over de wereld van de bijen en bloemen en nemen een kijkje bij de bijenkasten. Er is daarnaast de keus tussen verschillende workshops:
• Maken van bloemenzaadbommetjes voor de bijen
• Bijenwaskaarsen rollen van raatvellen
• Speurtocht door de tuin
• Maken van natuurtekeningen (Kijk hier voor een mooi voorbeeld)

Inbegrepen zit limonade en wat lekkers.

Direct contact opnemen om met een kinderfeestje te komen

"Een goedkoop, super leuk uitje om kinderen in contact te brengen met de natuur en meer te leren over de natuur."

Na de limonade is het tijd om de tuin in te gaan. Op ontdekkingstocht! Langs tijgerspinnen, hommels en andere kriebelbeestjes. De kinderen verzamelen schatten uit de natuur, zoals takken, kastanjes, bloemen en gekleurde bladeren, om daarmee een natuurtekening te maken. De prachtigste creaties komen tevoorschijn... Verder lezen. 

Bezoek de webshop

Deel dit artikel