Propolis
Bijenproducten

Weerstand en Propolis

Heeft propolis nu echt effect op de weerstand? In een bijenkast leven in de zomer circa 60.000 bijen. Als één van deze bijen besmet zou raken door een bacteriële infectie, dan zou binnen een hele korte tijd het hele bijenvolk worden aangetast, met alle gevolgen van dien. Letterlijk betekent pro-polis “voor de stad”. Het verdedigt dus eigenlijk de bijen stad.

Werkbij Propolis kopen   Propolis Weerstand producten

Propolis is een desinfectie middel voor de bijen die zo op een natuurlijke manier bacteriën weren. Propolis een krachtig middel om de bijenwoning helemaal schoon te houden. Dit stofje wordt ook door veel mensen gebruikt bij verschillende gezondheidsklachten.

  • Propolis zorgt voor verhoging van de weerstand en een krachtig immuunsysteem
  • Het zorgt voor een demping van ontstekingen en een verbetering van de bloedsomloop
  • Werkt tegen schimmels, bacteriën en virussen
  • Daarnaast is propolis ook een weldaad voor de huid.

Propolis kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden.

pexels-photo-3194327.jpeg

Hoe komt het dat propolis goed is voor de weerstand?

Om deze vraag te beantwoorden gaan we terug naar de basis. Dit goedje wordt door de bijen gemaakt van harsen, wassen en gommen van de bomen. Bomen gebruiken deze drie bestandsdelen onder andere om gaatjes in de bast te dichten, zodat ziektes de boom niet in kunnen. Ook bedekt het de bladeren en bloemknoppen met een dun, kleverig laagje. Dit laagje laat geen vocht of lucht door, zodat de bladeren en bloemen niet beschimmelen of rotten. Harsen kunnen uitvloeien en sluiten zo de ziektekiemen in. Hierdoor verschrompelen bacteriën, schimmels, gisten en ook virussen.

Nadat de bijen de harsen van de knoppen van bomen (vooral van populieren, kastanjes en naaldbomen) hebben verzameld, vermengen zij het met speeksel en bijenwas. Dit eindproduct noemen we 'propolis'.

Waarom is propolis geen medicijn?

Propolis mag geen medicijn genoemd worden, omdat farmaceutische medicijnen onder strenge controle staan en altijd exact dezelfde samenstelling moeten hebben. De samenstelling van propolis is wisselend en hangt onder andere af van het jaargetijde, de omgeving en het bijenvolk zelf.

Werkbij Propolis kopen   Propolis Weerstand producten

Weerstand (5).png

Kwalitatieve propolis producten, goed voor de weerstand

In z'n onverwerkte vorm is er granulaat van propolis, als basis van tinctuur of zalf. Van nature neemt het menselijk lichaam dit niet op. Het laboratorium van Propolia, onze leverancier, is gespecialiseerd in het verwerken van propolis, zodat alle werkzame stoffen in hun puurheid behouden blijven. Wij zijn trots op de krachtige producten van Propolia! Zo kunt u bijvoorbeeld propolis tinctuur kopen, propolis zalf kopen, propolis creme kopen en propolis capsules kopen.

Propolis kopen bij de imker

Propolis kopen bij Imkerij de Werkbij betekent propolis kopen van pure kwaliteit. Ervaring leert dat propolis weldadig is voor huid en ingewanden en kan daarvoor zowel uitwendig als inwendig worden toegepast door middel van:

Allergische reactie op propolis

De praktijk heeft uitgewezen dat ongeveer één op de 2000 mensen allergisch kan reageren op propolis. Ze krijgen een jeukerig gevoel op de huid bij uitwendig gebruik, of een onaangenaam gevoel in de keel bij inwendig gebruik. Het is dus aan te bevelen het product eerst even te testen door een druppel in de elleboogholte aan te brengen. Wordt deze plek rood en branderig, dan is gebruik af te raden.

Werkbij Propolis kopen   Propolis Weerstand producten