Het gaat goed met de bijen, maar toch is het een spannende tijd. Zeker als we het hebben over de honing die er weer aan gaat komen. Toch wordt de heidehoning winnen dit jaar spannend, door de droogte. Wij zeggen altijd: "De bijen moeten met de pootjes in de modder." Tja, en modder is er nu niet zo veel. De regenbuien die geweest zijn, zetten nog niet echt zoden aan de dijk. Dus het wordt nog spannend... In de artikel iets meer over de samenstelling van het bijenvolk, een scheppingswonder. Of bekijk hoe dat ging een paar jaar terug...

Goud gevonden op de veluwe: Bijen en honing!

En wat kunt u doen om de bijen te behouden?

Bijen zijn altijd op zoek naar prachtige gekleurde bloemen. Daarnaast is het belangrijk om geen chemische bestrijdingsmiddelen in uw tuin te gebruiken. We zijn blij dat we de unieke bijenplanten van Happy Bee Plant ook op onze website aan kunnen bieden. Om insecten en bijen écht te helpen, is het belangrijk om genoeg planten in uw tuin of op uw balkon te plaatsen die aantrekkelijk zijn voor de bijen.

bijen

Over de samenstelling van het bijenvolk...

De dar

De taak van de dar is om de koningin te bevruchten. Echter, slechts weinig darren gelukt dat. Zodra de bevruchting voorbij is, worden de darren verstoten of zelfs afgeslacht door de werkbijen, de darrenslacht. 

De werkbijen

De werkbijen hebben drieërlei taak: ze verzorgen de jonge larven, verzorgen de koningin én halen nectar en stuifmeel. Na zes weken zit de taak erop en sterft de werkster. Op het hoogtepunt, bevat een bijenvolk ongeveer 30.000 tot 50.000 bijen. 

De koningin

De koningin is de spil in de voortplanting. Ze wordt, zoals eerder vertelt, eenmalig bevrucht door de darren en legt daarna eitjes in de raten. De koningin is te herkennen aan haar formaat. Ze is langer, en vaak zien de imkers dat meteen. 

Onze producten   Lees meer over de bij!

Deel dit artikel