IJsbloemen in februari

Het was echt ongelofelijk! Een sneeuwstorm in onze natuurtuin, en tien dagen later een zachte lentebries met ontluikend groen. Wat een cadeautjes in februari. Ondertussen zijn we aan het voorzaaien in de kas en planten we bomen en struiken. En heb je de landelijke zaaidag voor bijen en vlinders al in je agenda staan?

Bekijk ons aanbod zaden   Terug naar het overzicht

Bomen en struiken

De tuin is volop in ontwikkeling! Eerder deze maand zijn Kees en Nienke naar Wilhelminaoord in Drenthe gegaan om daar fruitbomen en struiken aan te schaffen bij Weldaad bessen. De tuin is een mispel, kweepeer en pruim rijker! Onder deze bomen kun je in de zomer heerlijk in de schaduw zitten. Ook worden er rode kruisbessen en zwarte bessen aangeplant. We kunnen niet wachten tot deze fruit gaan dragen. Wil je in je eigen tuin ook bomen of struiken planten? De beste periode om te planten is t/m eind maart.

Sneeuw en dooi

Wat hebben we genoten van de sneeuw! De tuin was bedekt onder een dikke laag, net als de bijenkasten. De sneeuw werkt als isolatielaag voor de bijen. De vliegopeningen lijken helemaal afgesloten van de buitenlucht, maar zuurstof kan er toch doorheen. De ruiten van de opkweekkas zaten onder de prachtige ijsbloemen. Nu de dooi is ingezet gaan we al voorzichtig beginnen met de eerste bloemen voorzaaien. In de kas was het al boven de 20 graden! Ook in de tuin zie je de tekenen van het voorjaar, de eerste krokussen laten hun kleuren zien en de narcissen komen boven de grond.

Doe-het-zelf excursie

Terwijl de grond bevroren is en bedekt onder een dikke laag sneeuw, zitten we binnen ook niet stil. We hebben een leuke doe-het-zelf excursie gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kom je in de lente of zomer naar de Gatherhof toe samen met je kinderen, neefjes of nichtjes? Vraag dan in de winkel naar de (gratis) excursie vol weetjes, vragen en opdrachtjes. Zo ontdekken jullie van alles over bloemen, bijen, hommels en vlinders. Aanrader!

Zaai je mee?

Wil je horen en zien wat er nog meer gebeurt in de tuin? Volg ons dan op Facebook en Instagram @degatherhof. En schrijf 22 april alvast in je agenda! Dan is de landelijke zaaidag voor bijen en vlinders. Wij gaan dan in de Gatherhof zaaien en je bent welkom om mee te helpen! Zie onze agenda voor alle activiteiten.

Bekijk ons aanbod zaden   Terug naar het overzicht

Geschreven door:

Nienke Boone (Biodiversiteit ontwikkeling)

Deel dit artikel