Pluktuin open

Een pluktuin, wat is mooier dan een zelf samengestelde (en geplukte) bos bloemen in je favoriete kleuren? Het kan weer! De pluktuin in Vaassen is weer open. Er komen al veel planten op en de duizendschoon staat prachtig in bloei. Ook de dahlia’s, zinnia’s en zonnebloemen profiteren van de zon en het lekkere weer. De pluktuin maakt onderdeel uit van de natuurtuin in Vaassen. Volg ons op sociale media voor het laatste nieuws via @degatherhof.

pluktuin

De pluktuin

Honingbijen en wilde bijen

Bijen hebben het niet gemakkelijk. Er zijn veel bijzondere soorten in Nederland, wel meer dan 300! Net als andere insecten worden sommige soorten steeds zeldzamer. Daar kunnen we met elkaar iets aan doen! Het is eigenlijk heel eenvoudig. Wilde bijen, honingbijen en andere insecten hebben voedsel nodig dat ze halen uit bloeiende planten. Als er nectar en stuifmeel is, houden we de verschillende soorten in stand. Dan is er genoeg voedsel voor alle soorten bijen en andere insecten. Zorg voor een groene en bloeiende tuin. Elke vierkante meter telt!
Zorgen voor planten betekent zorgen voor de bodem en goede voeding. We kunnen je daarbij helpen.

Tips voor goede grond

Welke planten zijn goed voor bijen?

In onze webshop vind je veel planten van Happy Bee Plant. Hier kun je je goed oriënteren. Je kunt online bestellen, en wat nog fijner is: kom langs in Vaassen, maak je keuze uit de planten in de buiten-plantenbak in de Gatherhof. Naast de planten van Happy Bee Plant kun je ook plantjes kopen die we zelf hebben geteeld. En loop meteen een rondje door de tuin! Vanaf eind juni of begin juli kun je in de pluktuin ook je eigen bosje bloemen samenstellen en kopen.

pluktuin
 

Planten van Happy Bee Plant

Vergeten groenten

We hebben dit voorjaar volop geëxperimenteerd met vergeten groenten! Dat is echt geweldig om te zien. Zo hebben we aardbeispinazie gezaaid. Deze planten worden ca 60 cm hoog en in juli komen er aardbeien aan. En wat denk je van boomspinazie? En ananaskers? Het is een feest om zulke bijzondere planten te zien groeien en vrucht dragen. We hebben vaak plantjes over, vraag ernaar als je onze tuin komt bezoeken!

pluktuin

Meer Gatherhof blogs   Terug naar het overzicht

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel