Anijshoning 450gram
Anijshoning
Anijshoning is goudbruin van kleur met een bijzondere kruidige smaak. Anijs kan in gerechten gebruikt worden om het op smaak te brengen.
Wat is Anijs?
Anijs (Pimpinella anisum) is een plant die behoort tot de schermbloemenfamilie (Umbelliferae of Apiaceae). De "zaden" van anijs wordt gebruikt voor het aromatiseren van gerechten.
Vitaminen in anijs
Anijszaad bevat veel vitaminen. Het is bijvoorbeeld rijk aan vitamine B6. B6 is belangrijk voor een gezonde stofwisseling, je hormoonregulatie, groei, de werking van je immuunsysteem en je zenuwstelsel. Ook de vitaminen B1, B2, B3, B5 en B11 (ook wel bekend als foliumzuur) zijn vertegenwoordigd in anijszaad. Anijszaad bevat ook vitamine C, de meeste mensen weten wel dat dat belangrijk is voor je immuunsysteem. Daarnaast bevat het een aantal essentiele mineralen.
Hoe gebruik je anijshoning?
Nu we weten dat anijs heel veel gezonde voedingsstoffen bevat is het tijd om te vertellen hoe je de anijshoning het beste kunt verwerken.
- 'S ochtends door je havermout of muesli.
- Bijvoorbeeld door de thee mengen!
- Een lekker optie is het toevoegen aan bakreceptjes zoals cake of koekjes. Het maakt je recept net wat meer speciaal en je hoeft minder suiker te gebruiken.
- De combinatie met dadels is ook superlekker.
- Wat ook heerlijk is, is door je milkshake. Een klein beetje anijshoning is al voldoende.
Kortom, mogelijkheden genoeg.
Ingrediënten honing
Vergeet vooral niet te genieten van honing en besef wat van nature in onze honing gemiddeld voorkomt:
Vitamine B2 0.03mg, Vitamine B6 0.05mg, Vitamine C 3.2mg, natrium 7mg, Kalium 50mg, calcium 5mg, fosfor 20mg, ijzer 1.3mg, magnesium 2mn, koper 0.09mg, zink 0.60mg.
Als dat niet gezond is!