Mede van pure bloemenhoning - 500 ml | Northern Mead

Artnr.
43217
Prijs p/st€19,99Incl. BTW

Afhalen zonder verzendkosten in Veenendaal en Vaassen (Veluwe).

Aanvullende informatie over

Mede van pure bloemenhoning - 500 ml | Northern Mead

Deze mede heeft een zoete honingsmaak met een vol bloemenaroma dat het honingkarakter benadrukt. Ambachtelijke mede gemaakt van 100% pure honing van Imkerij de Werkbij.

Ingrediënten: Water, honing en gist.
Alcoholpercentage: 12,5%

Mede: Wat is het? 

Mede, ook bekend als honingwijn, bestaat al millennia lang. Mede-makers,  hebben het grootste deel van hun tijd besteed aan het verbeteren en perfectioneren van hun ambacht. Mede heeft een enorme geschiedenis in vele landen en beschavingen omdat de honingbij kan worden gevonden in China, Afrika, Europa en Noord-Amerika. Omdat honing lange tijd een universele suikerbron was, was mede bijna overal te vinden.

Er is suiker voor nodig om alcohol te maken, deze kan afkomstig zijn van druiven, suikerriet, korrelsuiker of honing.

Honing als de belangrijkste suikerbron 

Honing was, tot voor kort, wereldwijd de dominante suikerbron. Verschillende gebeurtenissen maakten een einde aan de universele bijenteelt in Europa wat uiteindelijk leidde tot tekort aan mede. Overigens lijkt dit precies te zijn gebeurd rond de tijd dat Noord-Amerika werd gekoloniseerd. Uiteindelijk maakten druiven en suikerriet mede schaars en de wereld vergat mede grotendeels, althans voor een tijdje.

Schaarste van mede

Ondanks de schaarste van mede, heeft de erfenis van deze bijzondere drank in de westerse beschaving zijn sporen achtergelaten. Het grondwoord voor medicijn was metheglin (mede met kruiden). Hippocrates gebruikte gefermenteerde honing als kuren of medicijnen. Onze westerse traditie van het houden van een huwelijksreis (honeymoon) komt van de middeleeuwse Europese traditie om jonggehuwden een maand lang aan mede te geven. Men geloofde dat honingwijn elixer de kansen zou vergroten op mannelijk nageslacht.

 

Northern mead MEAD mede bloemenhoning mede zoete mede ambachtelijke mede pure honing

Prijs p/st€19,99Incl. BTW

Afhalen zonder verzendkosten in Veenendaal en Vaassen (Veluwe).

Heeft u hulp nodig?

kees-verrips.jpg

Heeft u hulp nodig? Stuur ons een bericht via info@dewerkbij.nl en wij helpen u zo snel mogelijk!

 

Deel dit product