Heideraathoning 140 -160 gram




Meer over heideraathoning
Heideraathoning is een van de meest unieke honingsoorten, afkomstig van de Veluwse heidevelden. Deze honing heeft een pittige smaak en een rijke, gelei-achtige structuur. De bijzondere smaak, gecombineerd met de hoge voedingswaarde, maakt het een ware delicatesse. Heideraathoning bevat van alle honingsoorten de meeste anti-oxidanten. Ook de bijenwas, pas geleden door de bijen gemaakt, kun je gewoon opeten.
Bekijk hier een filmpje van de imker die heideraathoning oogst.
Belangrijkste kenmerken (omschrijving)
- Heideraathoning is honing, die nog in de pas gemaakte bijenraat zit
- Rijk aan antioxidanten, vitaminen en enzymen.
- De honing en de was zijn beide eetbaar.
- Pittige smaak met een volle, stevige textuur.
- Onze imker ontvangt een eerlijke prijs voor dit bijzondere product.
Je leest hier hoe bijen raarhoning maken!
Toepassingen
- Voeding: Heerlijk op brood of een cracker, evt over een plak kaas
- Gezondheid: Ondersteunt bij slijmvorming en remt artrose.
- Keuken: Perfect als natuurlijke zoetstof in desserts en dressings.
Herkomst
Onze heideraathoning komt rechtstreeks van de Nederlandse Veluwe. De bijenvolken worden begin augustus op de bloeiende heide geplaatst en blijven daar tot halverwege september. Tijdens deze periode bouwen de bijen de raat met nectar van miljoenen heidebloempjes. De imker snijdt de heideraathoning en de was uit het raampje, waarin de bijen het bewaren. We noemen deze honing wel ‘De Koning van de Honing’. Het is een echte delicatesse.
Bewaaradvies
Bewaar heideraathoning op kamertemperatuur, bij voorkeur op een donkere plaats.
Let op: Honing is een natuurproduct. Hierdoor kan de kleur van de honing afwijken van de foto. Honing is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.
Veel gestelde vragen en antwoorden
Wat is heideraathoning?
Heideraathoning is honing in de oorspronkelijke raat, volledig door bijen gebouwd. Het is puur en bevat zowel honing als bijenwas die beide eetbaar zijn.
Waar komt heideraathoning vandaan?
Onze heideraathoning komt van de heidevelden op de Veluwe. De bijen verzamelen nectar uit miljoenen heidebloempjes die in bloei staan tussen augustus en september.
Hoe wordt heideraathoning gemaakt?
De bijen bouwen zelf de raat waarin zij de honing opslaan. De imker plaatst alleen een leeg raampje in de kast (zonder startraat). Deze honing wordt niet geslingerd, waardoor alle voedingsstoffen optimaal behouden blijven.
Wat zijn de kenmerken van heideraathoning?
Heideraathoning heeft een pittige smaak, een stevige structuur en bevat een hoge concentratie antioxidanten, vitaminen en mineralen.