Bijproducten
Propolis
Bijenproducten

Waarom is propolis gezond?

Propolis wordt al sinds de oudheid door mensen toegepast vanwege zijn krachtige werking. Maar waarom is propolis gezond? Dit goedje wordt door de bijen gemaakt van harsen, wassen en gommen van de bomen. Deze bestanddelen beschermen de bast van de boom, de bladeren en bloemknoppen met een dun, kleverig laagje. Zo kunnen ze niet beschimmelen of rotten. Bacteriën, schimmels,  en ook virussen krijgen geen kans de boom aan te tasten. 
Bijen beschermen met propolis hun broednest tegen ziektekiemen. Ze dichten er gaatjes in de wand van de kast of korf mee. Door het afdichten komt er geen kou of tocht in de kast. Zo blijft het broed van de bijen goed op temperatuur.

bijenkast propolis

Bijen maken propolis dus om het volk te beschermen en de bijenkast veilig te houden. Ervaring leert dat propolis ook weldadig is voor de mens: voor de weerstand, de vitaliteit, en voor uitwendige toepassingen. Daarom wordt propolis verwerkt in bijvoorbeeld tinctuur, zalf, capsules en ook in tandpasta.

Belangrijke bestanddelen van propolis zijn:

  • Harsen
  • Flavonoïden
  • Bijenwas
  • Etherische oliën
  • Pollen
  • Vitaminen, mineralen en spoorelementen

Propolis kopen? Bekijk het assortiment >Terug naar de Kennisbank

Propolis voor je energie en je immuunsysteem

We hebben allemaal wel eens een klein dipje. Soms is het maar een griepje of verkoudheid, maar je kunt er best last van hebben. In zo’n periode heb je minder energie en voel je je niet zo vitaal. Je immuunsysteem moet wat harder werken dan anders. Heb je behoefte aan een boost voor je energie, dan kun je de 'rode lijn' van Propolia producten uitproberen. De propolis in deze producten ondersteunen je gezondheid. Rood is de kleur van energie en vitaliteit! Producten in deze rode lijn zijn rijk aan vitamine C. Ze geven een goede ondersteuning als je extra inspanningen moet leveren. In deze rode productlijn vind je 'Vitale energie', waarin propolis, honing en koninginnengelei verwerkt is. Naast dit product (in poedervorm) is er ook 'Tonic potion' (een ampul) en zijn er 'Tabletten met een dubbele werking', met veel vitamince C. Die werken goed voor je keel als je conditie. 

Waarom is propolis gezond? Propolisproducten

Meer over Vitale EnergieDownload de Propolia catalogus

Vergroot je weerstand met propolisproducten

Propolis ondersteunt de weerstand, werkt antibacterieel en stimuleert het afweersysteem van je lichaam. In de meest pure vorm kun je de moedertinctuur gebruiken (druppels). Goed voor je weerstand, en als ontsmettingsmiddel bij ontstekingen op de huid of in de mond. De smaak is best sterk en het prikkelt een beetje in je mond. Dat is niet erg, want zo merk je meteen dat er werking vanuit gaat! De producten die je weerstand ondersteunen vind je in de 'bruine lijn' van het merk Propolia. Propolis helpt je om gezond te blijven!

propolis weerstand

Propolis voor je weerstandDownload de Propolia catalogus

Kwalitatieve propolis producten

Bij De Werkbij hechten we veel waarde aan kwaliteitsproducten. Daarom zijn we zo gek op alles wat het Franse merk Propolia ons te bieden heeft. Prachtige, weldadige producten die onder laboratoriumomstandigheden ontwikkeld zijn. Deze producten worden telkens verbeterd. Alle gezonde kracht uit de bijenkast wordt gebundeld in een grote verscheidenheid aan pure, natuurlijke verzorgings- en schoonheidsartikelen. Zo kun je bijvoorbeeld propolis druppels kopen, propolis zalf kopen, propolis creme kopen en propolis capsules kopen.

Propolis assortiment

Propolis kopen? Bekijk het assortiment >Terug naar de Kennisbank

Propolis gezond: Is het een medicijn?

Propolis mag geen medicijn genoemd worden, omdat farmaceutische medicijnen onder strenge controle staan en altijd exact dezelfde samenstelling moeten hebben. De samenstelling van propolis is wisselend en hangt onder andere af van het jaargetijde, de omgeving en het bijenvolk zelf.

Waarschuwing: De praktijk heeft uitgewezen dat ongeveer één op de 2000 mensen allergisch kan reageren op propolis. Ze krijgen een jeukerig gevoel op de huid bij uitwendig gebruik, of een onaangenaam gevoel in de keel bij inwendig gebruik. Het is dus aan te bevelen het product eerst even te testen door een druppel in de elleboogholte aan te brengen. Wordt deze plek rood en branderig, dan is gebruik af te raden.

Geschreven door:

Aukelien Wierenga