Teucrium Lucidrys

Artnr.
64200
Prijs p/st€2,99Incl. BTW

Te koop in Vaassen (niet online)

Aanvullende informatie over

Bijenplant 'Teucrium Lucidrys' van Happy Bee Plant

Deze laagbloeiende gamander die met name honingbijen van de nodige nectar voorziet, is een zich snel uitbreidende plant. De plant is geschikt voor iedere grondsoort. De roze bloemetjes staan in kleine aren boven de plant en omdat het een half heestertje is wordt hij ieder jaar een stukje hoger. Snoei hem terug als hij te hoog wordt en kaal onderin. Snoei de plant in het voorjaar, na de nachtvorst tot in het kale hout en hij zal hetzelfde voorjaar terugkomen en in de zomer weer bloeien.
Je kunt deze planten en de andere ca 100 plantensoorten van Happy Bee Plant bekijken en kopen in onze natuurtuin in Vaassen.

Teucrium soorten

Deze lage plant heeft een zusje die met prachtige paarse aren bloeit: teucrium 'hircanicum', daarnaast komen er binnenkort ook nog een witte en een crème variant van de lage teucrium in de kwekerij. Ook deze plant hoort net als kattenkruid en salvia's bij de zeer grote familie van de lipbloemen.

Teucrium voor bijen en vlinders

De teucrium ofwel gamander is een echte Happy Bee Plant en trekt door zijn aromatische geur veel bijen, vlinders en andere insecten aan. De plant groeit overal goed, onder bomen in de schaduw of tegen een muur in de volle zon, daarom vult hij lastige plekjes prachtig op en je hebt van juli tot september bijen in je tuin.
Per vierkante meter kunnen er 5 planten gepoot worden.


 

Bloei: juli - sept
Hoogte: 30 cm
Standplaats: zon, (half) schaduw
 

bijenplant bee bijen plant Teucrium Lucidrys

Prijs p/st€2,99Incl. BTW

Te koop in Vaassen (niet online)

Heeft u hulp nodig?

kees-verrips.jpg

Heeft u hulp nodig? Stuur ons een bericht via info@dewerkbij.nl en wij helpen u zo snel mogelijk!

 

Deel dit product