Deksels

Ontdek onze kwalitatieve Deksels

Bij Imkerij de Werkbij vind je een uitgebreide collectie deksels van hoogwaardige kwaliteit, perfect voor het afsluiten van jouw zelfgemaakte lekkernijen. Met deksels verkrijgbaar in 9 verschillende formaten en een scala aan kleurvariaties, vind je bij ons altijd de perfecte afsluiting voor jouw potjes.

Meest gebruikte formaat deksel & kleuropties deksels

De deksels van 63 mm wordt het meest gebruikt; en u mag zelf kiezen of u een goudkleurige, zwarte of een deksel met een leuk motiefje wilt. Onze deksels zijn standaard geschikt voor het afsluiten van honing, jam en andere producten met een vergelijkbare zuurgraad. Niet iedere deksel is overal voor geschikt! Wij helpen u graag verder. Ontdek hoe je het beste potjes en deksels bij elkaar zoekt

"deksels voor glazen potjes en flessen"

Deksels gebruiken

Het correct gebruiken en bewaren van deksels is essentieel voor het behoud van de kwaliteit van jouw ingemaakte producten. Bij het afvullen van potjes met warme inhoud, kan de warmte invloed hebben op het speciale laagje aan de binnenkant van de deksel, waardoor deze beter sluit.  Je kunt het dekseltje ook een beetje voorverwarmen voor hetzelfde effect. Leg het daarvoor in warm water of gebruik een föhn (niet te heet). Zorg ervoor, dat het product waarmee je het potje vult, niet tussen het het deksel en de glasmonding van het potje terecht komt  bij het afsluiten. Want dan kan het dekseltje roesten of vast gaan zitten, als het product gekristalliseerde suikers bevat. Draai het dekseltje er zo op dat hij recht zit, en draai hem goed vast (maar niet te stevig, het deksel mag niet doordraaien).

De deksel mogen niet uitgekookt worden, dan gaat het laagje aan de binnenkant kapot. Maak de deksels niet te heet. Als het stuk gaat kun je ze niet meer vacuüm dichtdraaien. Warme producten kun je prima verwerken. Ga je wecken en verwerk je het kokende product, kijk dan eens bij de deksels die speciaal voor wecken zijn bedoeld in onze webshop, zowel plastic deksels als glazen deksels met een weckring.

Deksels bewaren

Bewaar de deksels op een droge plaats bij kamertemperatuur, weg van vochtige omgevingen om roestvorming te voorkomen. Is een dekseltje beschadigd en ligt het in een vochtige ruimte, dan kan het roestig worden. Met deze tips kun je optimaal genieten van je ingemaakte lekkernijen, wetende dat ze veilig en goed afgesloten zijn met onze hoogwaardige deksels.