Deksels

Mooie deksels van hoge kwaliteit! Wij hebben deksels in 9 verschillende formaten en in allerlei kleurvariaties. De deksels van 63 mm wordt het meest gebruikt; en u mag zelf kiezen of u een goudkleurige, zwarte of een deksel met een leuk motiefje wilt. Onze deksels zijn standaard geschikt voor honing en jam en producten die een soortgelijke zuurgraad hebben. Niet iedere deksel is overal voor geschikt! Wij helpen u graag verder. Hier lees je hoe je het beste potjes en deksels bij elkaar zoekt. 

potjes en deksel combineren  

Deksels gebruiken

Als je een potje warm afvult, dan heeft de warmte invloed op het speciale laagje aan de binnenkant. Daardoor sluit het dekseltje gevoelsmatig beter dan wanneer het koud is. Je kunt het dekseltje ook een beetje voorverwarmen voor hetzelfde effect. Leg het daarvoor in warm water of gebruik een föhn (niet te heet). Zorg ervoor, dat het product waarmee je het potje vult, niet tussen het het deksel en de glasmonding van het potje terecht komt  bij het afsluiten. Want dan kan het dekseltje roesten of vast gaan zitten, als het product gekristalliseerde suikers bevat. Draai het dekseltje er zo op dat hij recht zit, en draai hem goed vast (maar niet te stevig, het deksel mag niet doordraaien).

De deksel mogen niet uitgekookt worden, dan gaat het laagje aan de binnenkant kapot. Maak de deksels niet te heet. Als het stuk gaat kun je ze niet meer vacuüm dichtdraaien. Warme producten kun je prima verwerken.
Ga je wecken en verwerkt je het kokende product, kijk dan eens bij de deksels die speciaal voor wecken zijn bedoeld in onze webshop, zowel plastic deksels als glazen deksels met een weckring.

Deksels bewaren

De deksels moeten droog bewaard worden bij voorkeur op kamertemperatuur, in een omgeving waar de luchtvochtigheid niet te hoog is. Is een dekseltje beschadigd en ligt het in een vochtige ruimte, dan kan het roestig worden.