Pollen, Verzorging & Royal Jelly

Gezondheid uit de bijenkast

Het bijenvolk heeft een ongekende kracht. Daar mogen wij als mensen gebruik van maken, en ervan genieten. Ontdek samen met ons de prachtige propolis producten van Propolia, maak kennis met het geheim van Royal Jelly, en met de brede toepassing van honing en stuifmeel.

Royal Jelly 

Royal Jelly hebben we in verschillende vormen. We verkopen Royal Jelly Capsules, Royal Jelly Puur en producten met Royal Jelly. Denk hierbij aan honingkracht, Royal Jelly creme en Uiercreme. 

Ons assortiment: 

 

Hoe ontstaat Royal Jelly? 

We kunnen met verwondering spreken over de producten die bijen leveren, met name koninginnegelei, ook wel Royal-jelly genoemd. Sommigen noemen het ook wel bijenmelk. De Royal Jelly wordt afgescheiden door de voedselklieren van de werksterbijen. Elke bijenlarve wordt de eerste levensdagen gevoed met dit goedje, onafhankelijk van het geslacht. Je kunt het dus vergelijken met de moedermelk. De werksters kunnen op een zeker moment besluiten om een nieuwe koningin te creëren, dan wordt de larve uitsluitend met deze Royal Jelly gevoed. De andere bijen eten daarna vooral honing en stuifmeel. Dankzij deze Royal Jelly kan de koningin tot 2000 eitjes per dag leggen en wordt ze twee keer zo groot als de normale werkbij. Royal Jelly is daarom een enorm voedzame substantie die dankzij het gehalte aan koolhydraten veel energie geeft.

Hoe gebruik je Royal Jelly? 

Dit product wordt ggebruikt door de mens, zowel in cosmetica als in voeding. Dit product is met name populair door de voedzame fucties en door het regelen van de hormoonbalans. Koninginnengelei (Royal jelly) kun je mengen met honing naar eigen behoefte en smaak (ook wel genoemd honingkracht) zodat het een aangename smaak heeft. Doordat Koninginnengelei een zure smaak heeft, kan je een klein beetje (een mespuntje) mengen met een halve eetlepel honing. U kunt het ook mengen met een glas water. Doe het 's morgens op een nuchtere maag, bij voorkeur. Wacht nog even met eten en drinken (ca. 15 minuten).

Hoe bewaar je Royal Jelly? 

In de vriezer!  Nadat de Royal Jelly uit de diepvries gehaald en ontdooid is, is het in de koelkast (3-6) graden nog 5 maanden houdbaar.  Controleer goed of de deksel goed op het potje zit. Als je de Royal Jelly mengt met honing, kan je het veel langer bewaren, gewoon in een donkere koele plaats (Bijvoorbeeld in de kelder).