Acaciahoning

Acaciahoning: zacht & smaakvol

Acaciahoning kopen? Bij Imkerij de Werkbij kunt u acaciahoning online bestellen via de webshop of afhalen in onze winkel in Veenendaal. De acaciahoning is leverbaar in verschillende hoeveelheden:

Acaciahoning eigenschappen

De acaciahoning heeft een zachte smaak. Acaciahoning is een bekende honing vanwege die specifieke zachte smaak en de heldere (bijna doorzichtige) substantie. De honing kristalliseert vrijwel niet. Dit komt door het hoge fructosegehalte. Voor mensen die maar af en toe honing gebruiken, is de acaciahoning daarom heel geschikt.

Acaciahoning.jpeg

Acaciahoning als zoetstof

De smaak van acaciahoning is niet overheersend. Daarom wordt dit type honing veel gebruikt als natuurlijke zoetstof in onder andere koffie, thee en yoghurt. Acaciahoning kan ook worden gebruikt als vervanger van suiker in bakrecepten. De hoeveelheid is bij het gebruik van acaciahoning wel anders dan bij gewone suiker (¾ deel minder i.v.m. gewone suiker en gebruik ⅛ deel minder vocht).

Is acaciahoning gezond?

Honing, ook acaciahoning, bevat van nature gezonde enzymen, vitamines en mineralen. Door de natuurlijke suikers is de acaciahoning gezond en geeft het je een energieboost. Aciahoning is daarmee een gezond alternatief voor gewone suiker.

Acaciahoning van de Robina

De nectar komt van de Acaciabomen (Robina pseudoacacia) die in de maanden mei, juni en juli in bloei staan. De bloemen van de boom zijn vlinderachtig en hangen in trossen bij elkaar. De boom heeft een opmerkelijke stam met diepe groeven.