Citroenhoning

Citroenhoning: Fris & geschikt voor de fijnproever

Citroenhoning, vers van de imker, is heerlijk fruitige honing van de citroenboom. Citroenhoning behoort tot een luxere honing, echt geschikt voor een fijnproever. Je moet denken aan een heerlijke frisse fruitige honing met een lichtzure frisse nasmaak. 

citroenhoning

Ook citroenhoning van de imker is rijk aan mineralen en vitaminen. De bijen halen de honing van heerlijke geurende wit-roze citroenbloesem en daarom is dit echt een bijzondere honing. 

Waar kan je citroenhoning voor gebruiken? 

Citroenhoning kan je heerlijk door de thee doen, maar is ook erg lekker gewoon op brood, een pannenkoekje of door de desert. Combineer citroenhoning bijvoorbeeld met griekse yoghurt! Of... vervang de suiker in de cake of taart die je bakt eens door een lekkere citroenhoning. Erg gezond! Daarnaast gebruiken mensen citroenhoning van de imker ook als verzorginsproduct. Het heeft een positieve en heilzame werking op de huid, bijvoorbeeld bij brandwonden. Daarnaast is deze honing ook verzachtend voor de luchtwegen. 

Waarom zou je het bij de imker kopen? 

Er zijn verschillende redenen om honing bij de imker te kopen. Allereerst is al onze honing van Nederlandse op Europese afkomst. We werken niet samen met landen buiten de EU, die vaak niet de kwaliteit kunnen garandern. Daarnaast testen we regelmatig onze honing om te kijken of er daadwerkelijk een vastgesteld percentage van een bepaalde soort bloem in zit. Dit is namelijk te meten aan de samenstelling van de honing. 

Nog een bijkomend voordeel van honing van de imker: Wij garanderen dat de honing niet verwarmd is boven de 38 graden, zodat alle mineralen en vitaminen behouden blijven. Met veel honing van de supermarkt gebeurt dit wel, waardoor deze langer vloeibaar of houdbaar is, maar echter veel cruciale gezonde mineralen en vitaminen mist. Daarnaast is honing van de imker 100% natuurzuiver en onbewerkt. 

Daarnaast dragen wij zorg voor het behoud van de natuur. We vinden het erg belangrijk dat onze honingproductie op een niveau is dat de natuur het bij kan houden. Wat bedoelen we daarmee? Dat we de natuur niet overvragen en dat we de bijen de ruimte geven om zich te ontwikkelen. 

Maar waarom citroenhoning van Imkerij de Werkbij? 

Imkerij de Werkbij is een speciaal bedrijf. Waarom? We hebben écht een andere visie op de wereld. Bij ons staan de bijen en de mensen centraal. Dit beketekent dat we investeren in biodiversiteit - ook als het niet direct economisch voordeel oplevert. Verder investeren we in mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Bij ons zijn ze echt onderdeel van het team en we zien echt hoe mensen hier groeien en tot hun recht komen. 

Daar doen we het voor! En daarom is citroenhoning van de Werkbij zo lekker. 

citroenhoning