Er zijn 6 resultaten.

Nederlandse Koolzaadhoning 50gram

Nederlandse Koolzaadhoning 50gram

Koolzaadhoning 50gr Koolzaadhoning heeft een vrij neutrale smaak. D...

€ 2,25
Nederlandse Koolzaadhoning 250gram

Nederlandse Koolzaadhoning 250gram

Koolzaadhoning 250gr Koolzaadhoning heeft een vrij neutrale smaak. ...

€ 4,99
Nederlandse koolzaadhoning 450gram

Nederlandse koolzaadhoning 450gram

Koolzaadhoning 450gr Koolzaadhoning heeft een vrij neutrale smaak. ...

€ 7,75
Koolzaadhoning 900gram

Koolzaadhoning 900gram

Koolzaadhoning 900gr Koolzaadhoning heeft een vrij neutrale smaak. ...

€ 14,25
Nederlandse Koolzaadhoning 4kg

Nederlandse Koolzaadhoning 4kg

Koolzaadhoning 4kg Koolzaadhoning heeft een vrij neutrale smaak. De...

€ 56,70
Koolzaadhoning 4kg

Koolzaadhoning 4kg

Buitenlandse koolzaadhoning 4 kilo

€ 39,95

Er zijn 6 resultaten.

Koolzaadhoning

Koolzaadhoning: Gezond en lekker 

Koolzaadhoning komt van de koolzaadvelden en is goed voor de luchtwegen en neemt vocht op. Daarnaast bekend om zijn sterk reinigende functie. De koolzaadhoning is verkrijgbaar in diverse formaten: 

De koolzaadplant lijkt veel op de raapzaadplant. Echter zit de knop van de bloem bij koolzaad hoger. En wisten jullie dat koolzaad zichzelf kan bestuiven. Echter zijn wij blij met onze bijen - want daardoor hebben we overheerlijke koolzaadhoning. 

Koolzaadhoning smaak

Koolzaadhoning is vrij neutraal van smaak. Door het hoge natuurlijke suikergehalte in de honing, kristalliseert de honing snel. De meeste koolzaadhoning potjes van Imkerij de Werkbij wordt daarom vooraf tot crème geroerd, zodat de honing minder snel kristalliseert. De koolzaadhoning blijft daarom goed smeerbaar. Omdat de honing tot crème honing is geroerd, heeft de koolzaadhoning een romige smaak.

De gezonde werking van koolzaadhoning

Waar is koolzaadhoning goed voor? Koolzaadhoning bevordert een vrijere ademhaling. Ook als slaapmutsje wordt ze veel gebruikt. Doe hiervoor één eetlepel honing in een beker warme melk en drink dit voor het slapen gaan met kleine slokjes op. Let wel op! Verwarm de melk of thee niet teveel. De mineralen, vitaminen en enzymen in honing zijn temperatuurgevoelig. 

Koolzaadhoning is gezond vanwege de natuurlijk aanwezige enzymen, mineralen en vitaminen. Naast bovenstaande werking heeft de honing ook een positief effect bij het vasthouden van vocht.

Herkomst van koolzaadhoning

Koolzaadhoning, een mooie lichte crèmehoning, wordt gewonnen uit de gele koolzaadbloemen. Koolzaadbloemen worden ook ingezaaid om olie uit het zaad te winnen. De honing is van Europese afkomst. Soms komt deze honing uit Nederland, maar dat is natuur en weersafhankelijk. Koolzaadvelden zijn er bijvoorbeeld in Noord-Holland en Groningen.