Tijmhoning

Tijmhoning: verzachtend voor de keel 

Tijm groeit vooral op de rotsige bodem van de Spaanse kust. Het is een donkere honing, waarvan de smaak echt aandacht verdient. Tijmhoning is, net als de heidehoning, een vrij pittige honing. Tijmhoning wordt ook gewaardeerd vanwege haar verzachtende werking voor de luchtwegen. Wij zien er op toe dat de tijmhoning wordt gehaald uit de natuur, met de grootst mogelijke aandacht voor de natuur. 

Wat weten we de tijm in honing? 

Tijm is een plant die ongeveer 10-30 cm hoog wordt. Van origine komt het vooral voor rondom het gebied van de middellandse zee. Vroeger werd deze plant gebruikt, omdat deze bekend stond om de geneeskrachtige werking, maar vooral de heerlijke geur. 

Waar kan je tijmhoning voor gebruiken? 

Natuurlijk kan deze honing door de thee, of lekker in de yoghurt. Daarnaast werkt tijm goed tegen hoestbuien of keelpijn, echter kan de samenstelling van honing veranderen omdat het een natuurproduct is. Daarom kunnen we geen garantie geven. 

Wat zit er in tijmhoning? 

Honing bestaat voor een groot gedeelte uit suikers, daarnaast zitten er een groot aantal waardevolle stoffen in, zoals enzumen, organische zuren, mineralen en vitaminen. Juist de stuifmeelkorrels en aromatische stoffen geven de honing een hele unieke smaak. Honing is daarom lekker, maar ook gezond. 

Formaten tijmhoning

- 50 gram tijmhoning
- 250 gram tijmhoning
- 450 gram tijmhoning
- 900 gram tijmhoning
- 4 kg tijmhoning